Afscheid

THUIS

In tijden van corona zagen we het steeds vaker; het afscheid werd thuis georganiseerd. Ook nu we weer terug gaan naar het normaal blijft het in sommige situaties gewoon prettig om het afscheid thuis te organiseren.

Bijvoorbeeld wanneer je een klein gezelschap uit wilt nodigen. Niet voor iedereen hoeft het afscheid uitbundig. Kleiner, intenser, huiselijker. Met de focus op het afscheid en niet op alles eromheen. Niet meer strak geregisseerd maar gewoon samen zijn, rondom de overleden dierbare, in besloten kring. Vaak zie je dan dat er meer ruimte is om emoties en herinneringen met elkaar te delen. Je hoeft tenslotte geen rekening te houden met een grote groep mensen en een vreemde omgeving.

TOM, VERTEL EENS MEER
0
1
2
3
Tom van den Berg

Boekje aanvragen

Een laatste troost, voor als je er niet meer bent.

Wat laat jij aan jouw dierbaren achter als je er niet meer bent? Een vraag waar je waarschijnlijk niet vaak bij stilstaat. Misschien omdat het te confronterend, beangstigend of emotioneel is? Of omdat je er simpelweg nog niet mee bezig bent? Toch is het wel een belangrijke vraag. Want misschien wil je naast materiele zaken ook iets anders achterlaten. Iets waarin liefde en herinneringen voortleven. Voor de mensen die het dichtst bij je staan: je geliefde, je ouders, je kinderen. Zodat zij niet met vragen achterblijven.

IK WIL DIT BOEKJE!
voor-als-ik-er-later-niet-meer-ben-boekje-uitvaartwensen
Tom van den Berg

Uitvaartmuziek

De favoriete muziek van de overledene, je eigen gevoelens verwoord door muziek; niet voor niets wordt muziek ook wel de taal van de emotie genoemd. Het maakt de uitvaart persoonlijk.

Ik houd me graag bezig met het kiezen van de perfecte muziek voor een dienst. Natuurlijk altijd in overleg met de nabestaanden. Soms weten de nabestaanden al aan te geven welke muziek zij graag willen laten horen.

LAAT EENS HOREN
uitvaart-muziek-top-10-vader-opa

Uitvaartbloemen

Een mooie mogelijkheid om een uitvaart persoonlijker te maken en warmer aan te laten voelen is het kiezen van de juiste bloemen.

Veel mensen denken dat er regels verbonden zijn aan het kiezen van de juiste bloemen. Echter is dit niet zo. Elke bloem kan en mag. Bijvoorbeeld de favoriete bloem van de overledene, je eigen favoriete bloem, bloemen die in het seizoen zijn of bloemen uit eigen tuin.

LEES MEER
bloemen-uitvaart-kiezen-min