Na de uitvaart

Een tijdje na de uitvaart wil je misschien bedankjes sturen of een advertentie in de krant plaatsen.

Of wellicht heb je vragen over de as-bestemming of een grafmonument. Natuurlijk kan je me na de uitvaart nog altijd bellen, ik help je graag verder met een persoonlijk advies.

CONTACT
Tom van den Berg

Advies asbestemming

Weet jij wat de wensen waren voor de asbestemming? Een uitstrooiing boven zee of juist een urn thuis? De wet schrijft voor dat de asbestemming moet plaatsvinden volgens de (vermoedelijke) wens van jouw dierbare. Als deze wens niet bekend is, beslis jij hierover, eventueel met de andere nabestaanden.

Vier weken na de crematie mag je de as ophalen bij het crematorium. Steeds meer mensen kiezen er voor om de as thuis te bewaren in een mooie urn of een beetje as bij zich te dragen in een persoonlijk sieraad. Heb je vragen over wat er wettelijk allemaal mogelijk is? Neem gerust contact met me op.

CONTACT
pexels-heidi-eblinger-3876338-scaled-min
Tom van den Berg

Gedenksieraden

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een blijvende herinnering in de vorm van gedenksieraden. Zo heb je altijd het gevoel dat je overleden dierbare dichtbij je is.

Dit kan in de vorm van een beetje as in een sieraad, of bijvoorbeeld een vingerafdruk. Bij ons is een nazorgconsulente werkzaam. Indien gewenst komt zij na het afscheid bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een aantal voorbeelden te laten zien. Onze medewerkers kunnen een afdruk bij de overledene afnemen, houd er wel rekening mee dat een eventuele vingerafdruk voorafgaand aan de uitvaart gerealiseerd moet worden.

uitvaart-muziek-top-10-moeder-oma
Tom van den Berg

Omgaan met rouw

De dagen na het afscheid leef je in een roes. Pas (veel) later komt het rouwproces op gang. Het is belangrijk dat je hierbij genoeg steun ontvangt vanuit je directe omgeving. Geduld, veel liefde, warmte en een luisterend oor”, zegt Manu Keirse; specialist in het omgaan met verlies en verdriet.

Na afloop van het afscheid ontvang je van mij de praktische nazorg gids ‘Nabes’ met een overzicht van de financiële en administratieve zaken die nog moeten worden geregeld. Ik neem een paar weken later weer contact met je op om te horen hoe het gaat. Mogelijk zijn er nog praktische zaken te regelen of kan ik je op een andere manier helpen. Voor ons hoort ook deze nazorg vanzelfsprekend en kosteloos bij een passende uitvaart.

uitvaartverzorger-tom-van-den-berg-e1634633748393-min
Tom van den Berg

Digital Life Legacy: Kenniscentrum voor digitale nalatenschap

Wij hebben een samenwerking op het gebied van digitale nalatenschap met Digital Life Legacy hét kennis- en expertisecentrum voor Digitale Nalatenschap en levert de volgende diensten:

  • Toegankelijk maken van apparaten als laptops waar nabestaanden de wachtwoorden niet van hebben.
  • Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals geheugenkaartjes of USB-sticks.
  • Verzorgen van presentaties en workshops over digitale nalatenschap en tips over het veiligstellen van data
  • Etc..
Ontdek meer
Digital-life-legacy_web
Tom van den Berg
welke-bloemen-uitvaart-min
Tom van den Berg
na-de-uitvaart
Nazorg

Na de uitvaart

Ontdek meer
rouwbrief-voorbeeld
Voorbeelden rouwbrieven

BRIEVEN EN KAARTJES

Ontdek meer
uitvaart-muziek-spotify-top-10-vader-opa
Uitvaartmuziek

De taal van de emotie

Ontdek meer
bloemen-uitvaart-kiezen-min
Bloemen

ROZEN OF LELIES?

Ontdek meer