Begraven of cremeren

Een lastige vraag, tenzij jij de uitvaartwensen kent van jouw overleden dierbare.

Als dat niet zo is, heb je misschien zelf een sterke voorkeur. Mocht dat niet zo zijn, dan help ik je graag bij je keuze met persoonlijk advies.

Cremeren is vaak wat goedkoper dan begraven. Je hebt namelijk niet te maken met de kosten van een grafsteen, het onderhoud en de grafrechten. Desondanks vinden veel nabestaanden het prettig om een plekje te hebben die zij kunnen bezoeken op een begraafplaats naar keuze. Dit kan een religieuze begraafplaats zijn of bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats. Wanneer je kiest voor cremeren is het ook mogelijk om de as uit te strooien op een plek naar keuze. In de wet staat geschreven dat dit moet gebeuren naar wens van de overledene. Als die niet bekend is ben je vrij om daar zelf een keuze in te maken. Ook komt het steeds vaker voor om de as in huis te bewaren in een urn. Veel mensen vinden het een prettig idee dat hun overleden dierbare dicht bij hun blijft. Zoveel mensen, zoveel wensen. Neem contact om voor meer informatie betreffende begraven of cremeren.

CONTACT
0
1
2
3
Tom van den Berg

Boekje aanvragen

Een laatste troost, voor als je er niet meer bent.

Wat laat jij aan jouw dierbaren achter als je er niet meer bent? Een vraag waar je waarschijnlijk niet vaak bij stilstaat. Misschien omdat het te confronterend, beangstigend of emotioneel is? Of omdat je er simpelweg nog niet mee bezig bent? Toch is het wel een belangrijke vraag. Want misschien wil je naast materiele zaken ook iets anders achterlaten. Iets waarin liefde en herinneringen voortleven. Voor de mensen die het dichtst bij je staan: je geliefde, je ouders, je kinderen. Zodat zij niet met vragen achterblijven.

AANVRAGEN
Voor als ik er later niet meer ben, van mij voor jou
Tom van den Berg
na-de-uitvaart
Nazorg

Na de uitvaart

Ontdek meer
duurzame-uitvaart
Duurzame uitvaart

GREENLEAVE

Ontdek meer
rouwbrief-voorbeeld
Voorbeelden rouwbrieven

BRIEVEN EN KAARTJES

Ontdek meer
afscheid-thuis-uitvaart
Afscheid thuis

WAT KAN ER?

Ontdek meer