Nazorg

Na het afscheid

Een tijdje na de uitvaart wil je misschien bedankjes sturen of een advertentie in de krant plaatsen. Of wellicht heb je vragen over de asbestemming of een grafmonument. Natuurlijk kun je me na de uitvaart nog altijd bellen, ik help je graag verder met een persoonlijk advies.

Na afloop van het afscheid ontvang je van mij de praktische nazorg gids ‘Nabes’ met een overzicht van de financiële en administratieve zaken die nog moeten worden geregeld. Ik neem een paar weken later weer contact met je op om te horen hoe het gaat. Mogelijk zijn er nog praktische zaken te regelen of kan ik je op een andere manier helpen. Voor mij hoort ook deze nazorg vanzelfsprekend en kosteloos bij een passende uitvaart.

0
1
2
3
Tom van den Berg

Omgaan met rouw

Er bestaat geen vaste periode van rouw. Voor iedereen is dat verschillend en iedereen doet het ook op zijn of haar eigen manier.

Het is belangrijk dat je alle tijd neemt die je nodig hebt en dat je omgeving daar begrip voor heeft. Ik vertel je graag meer over de soorten begeleiding die er beschikbaar zijn. Indien gewenst kan ik je eventueel ook helpen aan adressen van lotgenoten.

CONTACT
omgaan-met-rouw

Advies asbestemming

Weet jij wat de wensen waren voor de asbestemming? Een uitstrooiing boven zee of juist een urn thuis?

De wet schrijft voor dat de asbestemming moet plaatsvinden volgens de (vermoedelijke) wens van jouw dierbare. Als deze wens niet bekend is, beslis jij hierover, eventueel met de andere nabestaanden. Vier weken na de crematie mag je de as ophalen bij het crematorium. Steeds meer mensen kiezen er voor om de as thuis te bewaren in een mooie urn of een beetje as bij zich te dragen in een persoonlijk sieraad. Heb je vragen over wat er wettelijk allemaal mogelijk is? Neem gerust contact met me op.

CONTACT
as-verstrooien-asbestemming
Tom van den Berg
duurzame-uitvaart
Duurzame uitvaart

GREENLEAVE

Ontdek meer
rouwbrief-voorbeeld
Voorbeelden rouwbrieven

BRIEVEN EN KAARTJES

Ontdek meer
bloemen-uitvaart-kiezen-min
Bloemen

ROZEN OF LELIES?

Ontdek meer
uitvaart-muziek-spotify-top-10-vader-opa
Uitvaartmuziek

De taal van de emotie

Ontdek meer