Begraven of cremeren

Wat past bij jou?

Een lastige vraag, tenzij jij de uitvaartwensen kent van jouw overleden dierbare.

Als dat niet zo is, heb je misschien zelf een sterke voorkeur. Mocht dat niet zo zijn, dan help ik je graag bij je keuze met persoonlijk advies.

Cremeren is vaak wat goedkoper dan begraven. Je hebt namelijk niet te maken met de kosten van een grafsteen, het onderhoud en de grafrechten. Desondanks vinden veel nabestaanden het prettig om een plekje te hebben die zij kunnen bezoeken op een begraafplaats naar keuze.

0
1
2
3
Tom van den Berg

Begraven of cremeren

De afwegingen en verschillen

Je kunt een religieuze begraafplaats kiezen of bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats. Wanneer je kiest voor cremeren is het ook mogelijk om de as uit te strooien op een plek naar keuze. In de wet staat geschreven dat dit moet gebeuren naar wens van de overledene. Als die niet bekend is ben je vrij om daar zelf een keuze in te maken. Ook komt het steeds vaker voor om de as in huis te bewaren in een urn. Veel mensen vinden het een prettig idee dat hun overleden dierbare dicht bij hun blijft. Zoveel mensen, zoveel wensen. Neem contact om voor meer informatie betreffende begraven of cremeren.

CONTACT
voorbeeld-header-kleur_verzadiging-50-kopieren-min
Tom van den Berg
na-de-uitvaart
Nazorg

Na de uitvaart

Ontdek meer
duurzame-uitvaart
Duurzame uitvaart

GREENLEAVE

Ontdek meer
rouwbrief-voorbeeld
Voorbeelden rouwbrieven

BRIEVEN EN KAARTJES

Ontdek meer
bloemen-uitvaart-kiezen-min
Bloemen

ROZEN OF LELIES?

Ontdek meer